Jeepar och dess popularitet

Det har alltid funnits en kategori människor som önskat en mer ”rejäl” bil; en bil som inte är den där vanliga och trista familjebilen utan något med en större känsla för karaktär. Av precis den anledningen är biltypen jeep så populär. Detta är robusta bilar som från början är byggda för att klara av besvärlig terräng, men som sedan ganska länge har fått ett utökat användningsområde till att omfatta även stadskörning och landsvägstrafik – ja, precis som vilken bil som helst, med andra ord. Köparen av Jeepar är vanligen de som söker lite extra spänning i vardagen och som njuter lite extra av livet. En jeep är en äventyrlig biltyp som signalerar individualitet och genuint intresse av det man kör.

Jeep

I grund och botten är förstås en jeep en vanlig bil. Man köper den mycket av designskäl och för att den ger sin ägare en viss image. Förr var jeepen något man köpte för att köra i terrängen; de var ganska stötiga och obekväma. Numera är en jeep precis lika bekväm som vilken annan bil som helst och minst lika välutrustad. Den som är intresserad av en jeep behöver med andra ord inte göra avkall på någonting; här kan man med gott samvete skjutsa runt på familjen eller ta en roadtrip med kompisarna. De allra flesta jeepar är dessutom utrustade med fyrhjulsdrift, vilket innebär ett suveränt väggrepp på vintern eller på grusvägarna. Säkerhetsnivån ligger helt i linje med andra bilar; här åker du tryggt på vägen.

I en jeep sitter man lite högre än i andra bilar, på grund av den utökade markfrigången. Detta innebär att man har bra sikt över trafiken från förarplats. Samtidigt innebär det att det är lite lättare att ta sig in och ut ur bilen, vilket exempelvis är bra om man har lite svårt att röra sig.